Google+ Followers

Tuesday, July 15, 2014

Product Review - Organic Aid Vitamin E

Salam Ramadhan 

Pejam celik, Pejam celik dah masuk pertengahan Ramadhan dah kan,persiapan raya pun tak berapa nak siap lagi. Petang tadi sempat teman anak2 kak ema beli barang kat Watson/guardian di kajang.

Si kakak n Adik ni bila dah masuk Watson,barang yang mereka cari seharusnya product muka.

Si Adik ni mintak nak beli produk pencuci muka clean n clear, tapi kak ema suruh amik set Percubaan Saja,nak tgk sesuai ke x, muka Si Adik xde masalah sgt Adalah jerawat satu dua. Takut xsesuai nnt menimbun pulak jerawat naik. 

Si kakak pulak pulun duk mencari cleansing form organic aid vitamin e, malang nya stok habis tinggal moisturing cream shj. Si kakak ni dah sesuai pakai product ni so terpaksa la cr kt guardian pulak, nasib ada tu pun yang 55gm punya, xpela, nnt dah habis kita beli lg.

1) Organic Aid Vitamin E (cleansing Foam)


Product : Organic aid Vitamin E cleansing foam
110 gm / 55 gm (RM 13++)

Antara sebabnya, anak kak ema  duk pulun mencari product ni. Meh nak cite,
Kali pertama kak ema suruh dia pakai time dia kene alegik sebab slh pakai product cm gegata pun Ada,dah pg pakar cek, makan ubat apa semua, kulit dh kering n Bengkak pun dah surut skit, kak ema beli kan satu set product organic aid vitamin e ni ,dengan niat harap2 berkesan, dan alhamdulillah 3hari pakai smooth skit muka dia, sekarang dah masuk 3bulan anak kak ema  pakai cleansing foam ni,Cleansing foam ni kurang buih, tapi lepas pakai rasa bersih.

2)Organic Aid Vitamin E Moisturising Cream






Product : Organic Aid Vitamin E moisturising cream
28 gm
Harga : RM 15
Contains 1,000 I.U. D-alpha Tocopheryl

Dan yang ni pulak organic aid moisturising cream, ramai yang kata boleh hilang kan parut jerawat, hmmm bagi kak ema mmg terbukti berkesan untuk kulit muka anak kak ema ni. 3bulan pakai secara consistent alhamdulillah kak ema tgk dh berkurang parut n pori pun dh mengecil,( tp Ada product jgk tuk kecikkan pore) 
Moisturising cream ni "non sticky" & non greasy, tak berminyak dan tak melekit sesuai untuk pakai bila waktu siang dan malam

3) Organic Aid Vitamin E (moisturising Scrub Cream)


Product : Organic Aid Vitamin E Moisturizing scrub cream
28 gm
Harga : ( tak ingat pulak mungkin dalam Rm 15)
Contains 1,000 I.u. Of Pure Vitamin E from Wheatgerm oil

Moisturising scrub ni kak ema pesan kat anak kat ema pakai 2kali seminggu, Isnin & Jumaat. Sental skit kulit mati,biar mulus, gebu. Scrub cream ni best jugak katanya sebab biji2 ni halus je tak macam product scrub yang lain agak kasar. 

So kesimpulannya dah jumpa product sesuai untuk anak yang kulit agak sensitif ni, anak kak ema pun suka n pakai rajin bebenor jaga muka sekarang ni, even dulu beli product acne Clinique pun xserajin ni. Serik agaknya, hehe, mmg recommended sgt. Apa-apa pun pemakaian product secara berterusan br nmpk Hasil, kalau on-off mmg tak dpt nk tlg. Akhir kata Salam n jumpa di post entry yang baru

P/s: kena rajin ye untuk Segala macam. Hehe




1 comment: