Google+ Followers

Tuesday, March 1, 2011

Tip Kecantikan dan kesihatan Untuk Wanita 30an

                                                     (gambar sekadar hiasan)1. Kawal permakanan
-proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. banyakkan makanan yang berserat tinggi sayur dan buah-buahan,kurangkan makanan berlemak,minuman yang mengandungi kafein,minuman ringan dan makana ringan.
2. Gunakan pelembab yang sesuai
-Apabila umur kita menjangkau 30an keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang,oleh itu krim pelembab sangat diperlukan. Carilah pelembab yang sesuai dengan kulit muka masing-masing, haruslah di ingatkan yang krim muka jenama popular dan mahal tidak semestinya sesuai dengan jenis kulit muka.
3. Cuba elakkan dari pancaran cahaya matahari
-jangan biarkan kulit muka anda banyak terdedah kepada cahaya matahari didalam jangka masa yang panjang. Pendedahan yang lama buka sahaja dapat mengelapkan kulit ianya juga dapat mengurangkan kelembapan kulit yang membawa kepada kekeringan.
4. Sentiasa bersenam
-bersenam mampu meningkatkan keupayaan dan kesihatan pastikan kita mengamalkan senaman ringan setiap hari selepas bangun dari tidur. jikalau mempunyai masa lakukan senaman skurang-kurangnya 3kali seminggu.
5. Minum banyak air putih
-kekeringan dan gejala penuaan boleh diperlambatkan dengan meminum air putih yang banyak.Air adalah aset penting untuk kesihatan tubuh badan terutamanya kulit muka, kekurangan jumlah air dalam badan,boleh menyebabkan kita mudah diserang pelbagai penyakit selain itu air juga penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin didalam badan.
6. Makanan Tambahan
-Pengambilan makanan tambahan spt Vitamin amat penting dan digalakkan untuk wanita 30an. Kesibukan dengan tugasan pejabat atau pun dirumah menyebabkan para wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang,jadi pengambilan vitamin dapat membantu menyelesaikannya.
7. Elakkan bermake-up tebal
-wanita 30an seelok-eloknya menggunakan makeup yang nipis dan beserderhana cuba elakkan dari menggunakan foundation yang tebal serta lipstik yang merah menyala,ianya dapat membuatkan wanita itu nampak lebih tua dan garang
8. Positif
-Ceria dan selalu bersama yang tersayang. Wanita 30an mestilah mengamalkan sikap positif sentiasa ceria dan selalu bersama yang tersayang disekeliling dapat membantu wanita membina keyakinan diri dan menghilangkan stress.

No comments:

Post a Comment